ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓ

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó

A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó feladata a különböző zöldség- és gyümölcskészítmények technológiai műveleteinek szakszerű, önálló gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó részszakképesítéssel rendelkező képes:
Alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni, zöldségkonzerveket gyártani, gyümölcsbefőtteket készíteni, lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani. Aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani, gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni, technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani. Üzem víz- és energia-gazdálkodását megszervezni, melléktermékeket, hulladékokat kezelni, munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni, vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

A bejegyzés kategóriája: ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓ
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.